Notícies

Notícies / Consells / Com cuinar amb aigua de mar?

Com cuinar amb aigua de mar?

L’aigua de mar, a part de ser una font natural de minerals i oligoelements, també és un complement a tenir en compte a la nostra cuina.

Alguns dels plats de la cuina tradicional espanyola que es poden elaborar amb aigua de mar són:

  • Arròs

A l’hora de cuinar plats d’arròs o paella, convé que 1/4 de l’aigua que hi afegim sigui aigua de mar, és a dir, 1 part d’aigua de mar i 3 d’aigua dolça. D’aquesta manera reduirem la quantitat de sal que afegirem en aquest plat i alhora aconseguirem que l’arròs tingui un gust únic i exquisit.

  • Caldo i sopa

Per introduir aigua de mar en els nostres caldos i sopes, igual que amb l’arròs, afegirem 1 part d’aigua de mar i 3 d’aigua dolça, per tal que els nostres plats tinguin un gust únic i es crea la combinació perfecta, juntament amb la resta d’ingredients.

  • Carn

En el cas de la carn, la posarem en un bol amb aigua de mar durant tota la nit, d’aquesta manera aconseguirem una carn tendra, sabrosa i amb el punt salat ideal.

Un altre ús que li podem donar a l’aigua de mar amb la carn és amb l’elaboració de plats al forn, com per exemple amb el xai o el gall d’indi. Aquestes peces de carn guanyaran tendresa, sucositat i potenciació del gust original.

  • Peix i marisc

El peix és un dels productes més consumits pels espanyols, i apareixen en molts plats tradicionals de la cuina del nostre país. Per cuinar aquests plats, utilitzarem 1/3 d’aigua salada.

Per altra banda, en el cas del marisc, el podem coure 100% amb aigua de mar pura.

 

Realment podem fer servir l’aigua de mar per cuinar qualsevol plat. Utilitzar aquest ingredient per substituir la sal comuna permetrà reduir la quantitat de sal a les receptes i potenciarà el gust dels plats de manera saludable.

T’animes a incorporar l’aigua de mar a les teves receptes?

SEGUEIX-NOS A L’ INSTAGRAM

@aquamarinacostabrava

Llista de desitjos 0
Anar a pàgina desitjos Continuar comprant